Hur använder jag mullbär?
Mullbär kan blandas i müsli, smoothie, yoghurt, gröt, eller användas i bakverk och i matlagningen. Varför inte pröva mullbär på tårtan nästa gång du bakar en? Naturligtvis kan de även ätas som de är och den rekommenderade konsumtionen uppgår till 20-30 gram per dag, det vill säga en handfull.
Smaken är söt och nötaktig, nästan som gräddkola. Mums! Därför kan de mycket väl utgöra en ersättning för godis för den som vill trappa ner på sockret eller gå ner i vikt. Inte minst för den goda smakens skull, så är det väl värt att prova mullbären och alla andra superbär som världens nyttigaste och godaste bär!
1-MINUTS MULLBÄRSKAKOR
1 dl vita mullbär, 5 st medjooldadlar, 3 msk riven kokos
Kör ingredienserna i matberedare tills du fått en jämn deg. Rulla till bollar av valfri storlek och platta ut till kakor. Låt stelna i kylskåp en timma. Strössla gärna på lite mer riven kokos innan du serverar!
Mullbär är känsliga för temperatur och kan beroende på årstid vara torrare, man kan då låta de ligga i rumstemperatur en stund får att bli mjukare