119 kr
Psyllium - skal som gör gott i magen. Psylliumfröskal får man från växten Plantago ovata, som har sitt ursprung i Indien och Pakistan. Skalen från psylliumfröna utgörs till största del av kostfi ber som sväller och blir geléaktiga när de blandas med vatten. Psylliumfröskal lämpar sig också vid glutenfri brödbakning, för att minska smulighet, eller för att reda såser.
Innehåll: psylliumfröskal Ekocertifiering: Ja, ekologisk Ursprung: Indien
Näringsvärde per 100 g Energi 853 kJ/204 kcal Fett 1,05 g - varav mättat 0 g Kolhydrater 3,56 g -varav sockerarter 0 g Protein 2,98 g Fiber 85 g Salt 0,00 mg
Psylliumskal använder du när du vill få något i köket att hålla samman bättre, exempelvis vid tillagning av gluten- och äggfria pannkakor, bröd eller kex. Var försiktig vid doseringen, och låt psylliumfröskalen få svälla i tio minuter för att se hur mycket du behöver, innan du häller på mer. Med en nypa psyllium kan du reda en sås utan att använda mjöl eller liknande.
Kategorier:
Varumärke: