76 kr
Ord. pris 95 kr (-20%)
Kokossocker, även känt som kokospalmssocker, är en traditionell sötningsingrediens som har använts i Sydostasien i tusentals år. Kokospalmen finns också vanligtvis i Europa, Asien och USA, där den ofta symboliserar seger. Nektaren från kokospalmen kokas för att bilda kristaller, som sedan malas till en oraffinerad sockertyp.
Raw food-kvalitet: Nej, nektaren värms till över 80 grader.
Ekologiskt: EU-ekologiskt.
Ursprung: Indonesien.
Kategorier:
Varumärke:
Du kan använda kokossocker i en mängd olika recept, inklusive matlagning, bakning, efterrätter, pannkakor, smoothies, te och kaffe. Det fungerar som en utmärkt ersättning för vanligt socker, och kan användas i samma proportioner i recept. Kokossocker har en mild och välsmakande kola- eller karamellsmak, samt en mjukare konsistens som gör det enkelt att arbeta med. För de som vill minska intaget av vanligt socker i kaffe och te, är kokossocker ett hälsosammare alternativ som ger en extra smakrik kolasötma till latten.
Näringsvärde per 100 g:
Energivärde | 1597 kJ/376 kcal |
---|---|
Kolhydrater | 92 g |
– varav sockerarter | 87 g |
Protein | 1,2 g |
Fett | 0,1 g |
– varav mättat | 0,1 g |
Kostfiber | 1,3 g |
Natrium | 204 mg |
Salt | 0,5 g |
Innehåll: Kristalliserad nektar från kokospalmsblommor (Cocos nucifiera).