24 kr
Ord. pris 30 kr (-20%)
Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO
Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).
Kategorier:
Varumärke:
Hur odlar man groddar? Skölj fröna i kallt vatten. Blötlägg fröna i 8-12 timmar, helst över natten, för att starta groddningsprocessen. Sprid ut de blötlagda fröna jämnt i den önskade behållaren. Om du använder en groddningsställning, täck över den med en bomullsduk eller plastfolie. Detta steg behövs inte om du använder en burk. Skölj groddarna 1-2 gånger om dagen för att hålla dem fuktiga och främja tillväxten. Fortsätt skölja tills groddarna har vuxit till en längd av 1-2 cm och rötterna är välutvecklade. Detta tar vanligtvis mellan 2-6 dagar beroende på vilken sorts groddar du odlar. När groddarna har nått önskad längd är de redo att skördas och användas i matlagning eller som tillskott i sallader och andra rätter.