24 kr
Ord. pris 30 kr (-20%)
Ekogroddfrön från italienska GEO för Röda rädisfrö
Rödkål tillhör familjen Brassica, samma familj som kålväxterna. Groddar från rödkål innehåller en mängd vitaminer och organiska svavelföreningar, inklusive sulforafaner, precis som broccoligroddar. Dock har de en något mildare och sötare smak, samt en vacker rödrosa färg.
Kategorier:
Varumärke:
Hur odlar man groddar? Skölj fröna i kallt vatten. Blötlägg fröna i 8-12 timmar, helst över natten, för att starta groddningsprocessen. Sprid ut de blötlagda fröna jämnt i den önskade behållaren. Om du använder en groddningsställning, täck över den med en bomullsduk eller plastfolie. Detta steg behövs inte om du använder en burk. Skölj groddarna 1-2 gånger om dagen för att hålla dem fuktiga och främja tillväxten. Fortsätt skölja tills groddarna har vuxit till en längd av 1-2 cm och rötterna är välutvecklade. Detta tar vanligtvis mellan 2-6 dagar beroende på vilken sorts groddar du odlar. När groddarna har nått önskad längd är de redo att skördas och användas i matlagning eller som tillskott i sallader och andra rätter.