125 kr
Färskt ekologiskt bipollen från bisamhällen bland grekiska kullar! Obs: Detta pollen levereras färskt och i separat leverans, det bör hämtas ut och stoppas i frys för bästa hållbarhet så snart du får avisering!
Vad är bipollen? Bipollen är egentligen klumpar av hanfröer och nektar från de växter som blivit besökta av biet.
Insamling av bipollen Bina transporterar bipollen i fickor på benen till bikupan. I kupan samlas bipollenet in genom att bina passerar genom en något trång ingång, där bina skrapar av en del av det insamlade pollenet från sina ben. Bipollenet ramlar då ner i små behållare undertill. De tar inte skada av detta och får naturligtvis behålla tillräckligt med pollen själva för att sörja om de sina. Emellertid minskar pollenskördandet något kupornas honungsproduktion, så man måste pausa skördandet i omgångar så att bisamhällets hälsa och tillväxt är fortsatt god.
Detta färska bipollen samlas in dagligen i det grekiska bergsområdet Pindos under en period från mars till juli. I denna miljö finns över 6300 växter som betraktas som örter. Pollenet samlas in under strikta rutiner och rengörs och förvaras, helt obehandlat.
Färskt bipollen! Det färska bipollenet skiljer sig avsevärt från det torkade i framför allt tre avseenden - konsistens, lukt och smak. Det färska bipollenet är mjukt, och smälter på tungan. Det doftar riktigt gott, och har också en rund och söt smak som inte innehåller några av de "övertoner" som det torkade kan ha. Detta gör att man riskerar att vilja ha bipollen på allt! Vår favorit just nu, är Erica Palmcrantz "Prinsessfrukost" med bar på päron, jordgubbar och cashewnötter, strösslad med färsk bipollen över...
Kategorier:
Varumärke: