293 kr
Ord. pris 349 kr (-16%)
Detta är en delikat olivolja som kan användas till sallader, att doppa bröd i eller till annan matlagning och bakning. Oljan kommer från ekologiska odlingar med tidigt skördade Picual- och Hojiblanca-oliver. Oljan innehåller naturligt polyfenoler från oliverna.
Detta är en ren och kvalitativ olja som kommer exklusivt från ekologiska odlingar. Då den är ekologisk så undviker du en lång rad olika pesticider och andra oönskade ämnen. Oljan utvunnits direkt ur oliverna och uteslutande genom mekaniska processer. Detta är en skonsam process som bevarar så mycket som möjligt av oljans smak, färg och innehåll.
Oliverna som används är tidigt skördade Picual och Hojiblanca. Dessa oliver är kända för sin rika smak och även sitt naturliga innehåll av viktiga polyfenoler.
Organic Extra virgin olive oil är en rik källa till polyfenoler (>250mg/kg). Olivoljepolyfenoler bidrar till att skydda blodfetterna mot oxidativ stress. Effekten uppnås vid ett intag av 20 g olivolja per dag, vilket motsvarar ca 4 tsk olja. Denna mängd är enkel att uppnå med daglig användning.
Oljan har en medelstark smakintensitet med avseende på fruktighet, bitterhet och skärpa. Den passar utmärkt på sallad, att ringla över maten eller att doppa ett gott bröd i. Oljan kan även användas i matlagning och bakning.
Förutom sin gynnsamma sammansättning är denna ekologiska extra virgin olivolja också en symbol för hållbarhet. Genom att köpa denna produkt stöder du en jordbrukspraxis som värnar om miljön och främjar biologisk mångfald. Ekologiska odlingar bidrar till att bevara jordhälsa, vattenkvalitet och ekosystem, vilket i sin tur gynnar både planeten och framtida generationer.
Kategorier:
Varumärke: